Tarieven & vergoedingen

Podotherapie

Binnen de meeste aanvullende verzekeringen wordt podotherapie (gedeeltelijk) vergoed. Een verwijzing van de huisarts is niet meer nodig. Sommige verzekeraars hanteren een totaalbedrag voor voetzorg, andere houden aparte vergoedingen aan voor consulten en hulpmiddelen, zoals zolen, ortheses en nagelbeugeltjes. Houd er rekening mee dat in veel gevallen ook andere voetzorgverleners zoals de pedicure uit het voetzorg-budget worden vergoed.

Wil je weten wat de vergoedingen zijn van jouw ziektekostenverzekeraar? Kijk dan in het Vergoedingenoverzicht Podotherapie 2022 van de Nederlandse Vereniging Van Podotherapeuten (NVVP)

Zie onderstaande links voor de vergoeding door uw ziektekostenverzekeraar:

Eerste onderzoek + modelleren zolen
125,00

Therapeutische zolen
140,00

Onderzoek, zolen, afleveren en eerste controle
 287,50

Instrumentele behandeling 
tot 15 min.

€ 45,00

Instrumentele behandeling 
tot 30 min.

€ 57,50

Pedicure

Alleen bij diabetes wordt pedicure vergoed vanuit de basisverzekering. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van je voetproblemen. Een aantal ziektekostenverzekeringen biedt ook vergoedingen aan vanuit de aanvullende verzekering, maar meestal alleen bij diabetes, reumatoïde artritis en bloedvatproblemen.

Bekijk hier wat jouw verzekeraar vergoedt. 

Pedicure- behandeling diabetes of reuma tot 30 min*
 52,50

Pedicure- behandeling diabetes of reuma tot 45 min*
 70,00

Pedicure- behandeling tot 15 min.
 40,00

Pedicure- behandeling tot 30 min.
 50,00 

Pedicure behandeling tot 45 min.
 60,00

Verzuimde afspraken

Verzuimde afspraak tot 30 min.
25,00

Verzuimde afspraak tot 60 min.
50,00

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van eventuele onvoorziene prijsstijgingen van toeleveranciers.

Wil je meer tarieven inzien, vraag dit gerust na tijdens je consult.

Ben je verhinderd? Zeg je afspraak dan uiterlijk 24 uur van tevoren af. Buiten kantooruren en in het weekend kun je hiervoor ons antwoordapparaat inspreken. Heb je je niet of niet tijdig afgemeld? Dan ontvang je wel een verzuim-factuur. Die kun je niet declareren bij je ziektekostenverzekering.

*Vanuit de basisverzekering wordt aan patiënten met diabetes mellitus een behandeling van 15 minuten vergoed. Is meer tijd nodig voor een goede behandeling, dan kan het zijn dat een eigen bijdrage in rekening wordt gebracht van maximaal € 12,50.

Afspraak maken?

Maandag tot en met donderdag geopend tussen 8.00 en 17.00 uur. Telefonisch bereikbaar van 10.00 uur tot 17.00 uur.  Heb je vragen vooraf? Bel of mail ons gerust.

Image

Voeten op Texel

Zanddijk 8

1795 KC  De Cocksdorp