Basisverzekerde preventieve voetzorg

Hoe is de voetzorg voor mensen met een medische aandoening geregeld qua behandeling, vergoeding en de samenwerking tussen podotherapeut en medisch pedicure? Op deze pagina geven wij informatie zodat u precies weet wat u kunt verwachten voor, tijdens en na uw voetbehandeling en welke kosten dit mogelijk met zich meebrengt.

 

U bent voor uw medische aandoening onder behandeling bij een huisarts, of specialist in het ziekenhuis. Zij doen een voetscreening en stellen het risico dat u heeft op voetproblemen vast. U wordt hierop door de arts, specialist, praktijkondersteuner of verpleegkundige naar Voeten op Texel verwezen.

 

De podotherapeut van Voeten op Texel zal uw voeten en schoenen uitgebreid onderzoeken en daarbij extra goed kijken naar drukplekken aan uw voeten. Ook stelt de podotherapeut uw zorgpakket vast.

Nadat het zorgpakket is vastgesteld stelt de podotherapeut een persoonlijk behandelplan voor u op. Dit behandelplan is vooral gericht op het verminderen en voorkomen van drukplekken aan uw voeten. Het doel van de behandeling is het voorkomen van wonden en voorkomen dat u minder mobiel wordt.

 

In uw behandelplan kunt u onder andere de volgende informatie vinden:

 

  • Uw Zorgpakket
  • Het aantal behandelingen door de podotherapeut en medisch pedicure
  • Advies over uw schoenen en wat u kunt doen om wonden aan uw voeten te voorkomen
  • Informatie over verzekerde (medisch noodzakelijke) voetzorg
  • Of u een medische noodzaak heeft om aan huis behandeld te worden
  • Informatie over aanvullende (cosmetische) voetzorg

 

Samenwerking podotherapeut en medisch pedicure

Voeten op Texel heeft samenwerkingsafspraken gemaakt met sommige medisch pedicures. Dit kan uw eigen medisch pedicure zijn, maar het is ook mogelijk dat uw medisch pedicure geen contact heeft afgesloten met Voeten op Texel.

In uw persoonlijke behandelplan staat de medisch noodzakelijke voetzorg voor de medisch pedicure beschreven. Deze zorg wordt door de medisch pedicure bij de podotherapeut in rekening gebracht mits zij een contract heeft met Voeten op Texel. Als uw medisch pedicure een contract heeft met Voeten op Texel ontvangt u geen rekening voor de medische voetzorg. Voor het niet-medische-zorg -deel ontvangt u van de medisch pedicure wel een factuur.

 

Image

Vergoedingen

Binnen de meeste aanvullende verzekeringen wordt podotherapie (gedeeltelijk) vergoed. Een verwijzing van de huisarts is niet meer nodig. Sommige verzekeraars hanteren een totaalbedrag voor voetzorg. Dat betekent dat zowel de consulten als de hulpmiddelen, zoals zolen, ortheses en nagelbeugels, uit dat budget worden vergoed. Bij andere maatschappijen kunnen dat gescheiden budgetten zijn. 

Wil je weten wat de vergoedingen zijn van jouw ziektekostenverzekeraar? Kijk dan in het Vergoedingenoverzicht Podotherapie 2022 van de Nederlandse Vereniging Van Podotherapeuten (NVVP)

Klant aan het woord

Mw A. te Den Burg
Het verbaasde mij hoe snel ik wende aan de zolen. Ik loop een stuk prettiger! Mw A. te Den Burg
Image

Tip van Nicollette

Verkeerde schoeisel kan tot vervelende klachten leiden. Ik vertel je graag waar je op moet letten als je nieuwe schoenen koopt.’

Afspraak maken?

Voeten op Texel is op werkdagen telefonisch bereikbaar van 10.00 uur tot 17.00 uur. Heb je vragen vooraf? Bel of mail ons gerust.

Foto insturen?

Wil je een foto ter beoordeling insturen, dat kan je deze mailen of via whatsapp naar ons toesturen.

Image

Voeten op Texel

Zanddijk 8

1795 KC  De Cocksdorp