Voeten op Texel maakt steunzolen op maat

Er zijn nogal wat klachten aan voeten of benen die relatief eenvoudig verholpen kunnen worden met steunzolen. Deze inlegzolen, ook wel correctiezolen genoemd, zijn op maat gemaakt naar jouw voeten en bieden ondersteuning aan je voeten en voetbogen. Je draagt ze in je gewone schoenen, werkschoenen of sportschoenen. Voor het laten aanmeten van steunzolen heb je geen verwijzing van een (huis)arts nodig. 

Steunzolen passen

Na ongeveer twee weken zijn je steunzolen klaar en kun je ze in onze praktijk komen passen in je schoenen. We geven je tips en adviezen mee om zo snel mogelijk aan je steunzolen te kunnen wennen. 

Nazorg

Na acht weken maken we een vervolgafspraak en bespreken we of je klachten zijn verminderd, zo niet, dan moeten we je steunzolen mogelijk nog wat aanpassen. Deze vervolgafspraak is bij de prijs inbegrepen.

In welke schoenen passen steunzolen?

De steunzolen die Voeten op Texel maakt, passen in principe in iedere (confectie)schoen waar de binnenzool uit kan. 

Image

Vergoedingen

Binnen de meeste aanvullende verzekeringen wordt podotherapie (gedeeltelijk) vergoed. Een verwijzing van de huisarts is niet meer nodig. Sommige verzekeraars hanteren een totaalbedrag voor voetzorg. Dat betekent dat zowel de consulten als de hulpmiddelen, zoals zolen, ortheses en nagelbeugels, uit dat budget worden vergoed. Bij andere maatschappijen kunnen dat gescheiden budgetten zijn. 

Wil je weten wat de vergoedingen zijn van jouw ziektekostenverzekeraar? Kijk dan in het Vergoedingenoverzicht Podotherapie 2022 van de Nederlandse Vereniging Van Podotherapeuten (NVVP)

Klant aan het woord

Mw A. te Den Burg
Het verbaasde mij hoe snel ik wende aan de zolen. Ik loop een stuk prettiger! Mw A. te Den Burg
Image

Tip van Nicollette

Verkeerde schoeisel kan tot vervelende klachten leiden. Ik vertel je graag waar je op moet letten als je nieuwe schoenen koopt.’

Afspraak maken?

Voeten op Texel is op werkdagen telefonisch bereikbaar van 10.00 uur tot 17.00 uur. Heb je vragen vooraf? Bel of mail ons gerust.

Foto insturen?

Wil je een foto ter beoordeling insturen, dat kan je deze mailen of via whatsapp naar ons toesturen.

Image

Voeten op Texel

Zanddijk 8

1795 KC  De Cocksdorp