Voeten op Texel

homepage1.pngVoeten op Texel is een praktijk voor podotherapie en pedicure. De voet bestaat uit 26 verschillende botjes die weer door spieren en banden bij elkaar gehouden worden. U kunt dus wel begrijpen dat het een ontzettend complex lichaamsdeel is. Als de voeten niet goed functioneren, kunnen verschillende klachten ontstaan.

Voetverzorging Texel

Bent u op zoek naar een praktijk voor voetverzorging op Texel? Loopt u met pijnlijke voeten, vermoeide benen of zere enkels rond? Voeten op Texel kan u helpen.

Podotherapie

Afhankelijk van uw klachten en problemen, worden er corrigerende en/of beschermende technieken aan de voet toegepast. U kunt hierbij denken aan orthesesschoen- en zoolcorrecties en het geven van advies om problemen te voorkomen en bestrijden. Zooltherapie zorgt voor een betere drukverdeling onder de voet, waardoor de functie van de voeten verbetert en pijnklachten verminderen of verdwijnen. 

Pedicure

Het is goed om regelmatig uw voeten te laten verzorgen door een pedicure. Heeft u bijvoorbeeld last van eelt, wratten, ingegroeide nagels, kloven, blaren, likdoorns of een droge voethuid? Een pedicure kan u helpen deze ongemakken te behandelen en te voorkomen. Voeten op Texel biedt speciale behandelingen voor de diabetische voet, de reumatische voet of bij voetproblemen door sporten

Corona Virus

Lockdown

Minister-president Mark Rutte kondigde op maandagavond 14 december aan dat contactberoepen weer op slot gaan vanaf 15 december 2020 t/m 19 januari 2021. Hierbij is nadrukkelijk een uitzondering gemaakt voor de medische contactberoepen. Dit betekent dat medisch noodzakelijke afspraken door kunnen gaan. Wij houden hierbij de richtlijnen van de RIVM aan, voor uw en onze veiligheid.

Nieuwsberichten

De praktijk tijdens corona
Geplaatst op: 27 april 2020

Hoewel we genoodzaakt zijn om de praktijk te sluiten, mogen we wel spoedbehandelingen uitvoeren. Deze afspraak kan alleen doorgaan als u geen (milde) verkoudheid of andere gezondheidsklachten heeft. Wij houden hierbij de richtlijnen van de RIVM aan, voor uw en onze veiligheid. U kunt contact met ons opnemen als u aan een van deze punten voldoet. We bespreken uw aanvraag en bekijken dan of wij u wel mogen behandelen aan de hand van de richtlijnen.

Voetverzorging tijdens het coronavirus - TIPS
Geplaatst op: 25 april 2020

We begrijpen dat het zelf verzorgen van uw voeten steeds lastiger voor u wordt omdat uw nagels langer worden en het eelt dikker wordt. Daar mogen we u nu niet mee helpen. Wat we wel kunnen doen is u tips geven voor het knippen of vijlen van de nagels. Ook geven we u uitleg hoe u het beste het eelt kunt verzorgen zodat u er zo min mogelijk last van heeft.