Vergoedingen

Binnen de meeste aanvullende verzekeringen wordt podotherapie geheel of gedeeltelijk vergoed. Het eigen risico is niet van toepassing op een aanvullende verzekering en ook een verwijzing van uw (huis)arts is niet meer nodig.

Bij sommige verzekeringen wordt een apart bedrag vergoed voor zolen en consulten. Soms worden ook consulten en hulpmiddelen (denk aan ortheses, nagelbeugeltjes en zolen) uit hetzelfde budget vergoed. Weer andere verzekeringen hebben een totaalbedrag voor voetzorg opgenomen. Dit kan in uw nadeel werken wanneer u bij meerdere voetzorgverleners onder behandeling bent. 

Zie onderstaande links voor de vergoeding door uw ziektekostenverzekeraar:

Diabetische voetzorg

Heeft u een verhoogd risico op diabetische voeten? Hier vindt u meer informatie over de diabetische voet. Podotherapeutisch onderzoek om na te gaan of er sprake is van een diabetische voet, is onderdeel van de basisverzekering wanneer er sprake is van een hoog tot zeer hoog risico (simms 2 en simms 3) op het ontstaan van wonden. Wanneer geldt het eigen risico in deze basisverzekering? Dit varieert per zorggroep. Het is verstandig om bij uw verzekering of podotherapeut na te vragen hoe het precies zit met de vergoedingen en het eigen risico.

Bekijk de beknopte tarievenlijst voor podotherapie.
 

Identificatieplicht

Bij de eerste afspraak bij Voeten op Texel moet u zich kunnen identificeren met een officieel identiteitsbewijs. 
De overheid heeft deze maatregel ingevoerd om fraude met verzekeringspapieren tegen te gaan. Lees hier meer informatie over identificatieplicht.