Praktijk

Even voorstellen

Mijn naam is Nicollette van Kooten. Sinds 2010 ben ik gediplomeerd podotherapeut. Na de middelbare school heb ik eerst verpleegkunde gestudeerd. De eerste jaren na deze opleiding heb ik op Texel als ziekenverzorgende gewerkt. In 2006 heb ik de opleiding tot pedicure afgerond en heb ik de aantekeningen ‘Diabetische- en Reumatische voet’ behaald, en ben ik gelijk daarna doorgegaan met de opleiding podotherapie, die ik in 2010 heb afgerond. In 2013 ben ik gestart met de opleiding diabetespodotherpie. Dit is een specialisatie voor de diabetische voetzorg in ziekenhuizen. Naast het werk in de eigen praktijk werk ik 1 dagdeel in het Gemini ziekenhuis en een dag in de week in het AMC in Amsterdam.

Verwijsbrief niet nodig

U kunt op eigen initiatief een afspraak maken met een podotherapeut, een verwijsbrief van de huisarts is dus niet nodig. Indien u op eigen initiatief naar Voeten op Texel komt, voeren wij eerst een korte DTP-screening (directe toegankelijk podotherapie) uit. Deze screening dient dan als de wettelijk verplichte verwijsbrief. Daarnaast worden de behandelkosten meestal vergoed wanneer u aanvullend verzekerd bent. Kijk hiervoor uw polis na, informeer bij uw ziektekostenverzekering of bekijk het overzicht van vergoedingen voor podotherapie in 2013.

Kwaliteitswaarborging

Voeten op Texel is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten (NVvP). Alleen wanneer een diploma behaald wordt aan de Fontys Hogeschool of Saxion Hogeschool kan een podotherapeut lid worden van de NVvP. Meer informatie vindt u op de site van de NVvP