Onderzoek

Hoe ziet het onderzoek eruit?

Niemand is hetzelfde. Hierdoor ziet elk onderzoek er weer net even anders uit. Toch proberen we u een indruk te geven van het eerste onderzoek.

Anamnese
Tijdens een uitgebreid gesprek worden relevante, persoonlijke vragen gesteld en genoteerd. Ook bespreken we de geschiedenis en de aard van de klacht(en).

Inspectie
Tijdens de inspectie letten we op eventuele standsafwijkingen van de voeten, benen en rug. Ook wordt u onderzocht op mogelijke afwijkingen van de huid en nagels. Dit onderzoek wordt zowel zittend als staand uitgevoerd.

Palpatie
Door middel van palpatie proberen we de locatie van uw klacht(en) vast te stellen. Dit gebeurt door het uitgebreid ‘voelen’ van relevante structuren van het lichaam.

Functieonderzoekonderzoek_ganganalyse.jpg
Om de aard van de klacht(en) vast te kunnen stellen, wordt de beweeglijkheid en de stabiliteit van de gewrichten van de enkels en voeten onderzocht. Indien nodig wordt ook een functieonderzoek van andere gewrichten of lichaamsdelen uitgevoerd.

Ganganalyse
Hierbij wordt gekeken naar de manier waarop de voet, de knieën, de heupen en de romp bewegen.

Inspectie van de schoenen
Verkeerd of versleten schoeisel kan een oorzaak zijn van uw klachten. Het is daarom belangrijk dat u de schoenen waar u veel op loopt mee neemt naar de afspraak. De vorm van de slijtage van de schoenen kan duidelijkheid bieden bij het beoordelen van het gangpatroon.

De inspectie in stand, waarbij er gelet wordt op eventuele standsafwijkingen, voert Voeten op Texel uit op de podoscoop. Dit is een glasplaat met een spiegel eronder. De drukverdeling van de voeten kan op deze manier goed bekeken worden.

onderzoek_podoscoop.jpgDiagnose

Na het onderzoek wordt de diagnose geformuleerd. Hieronder valt ook de (vermoedelijke) oorzaak van de klacht(en). Aan de hand van deze diagnose stellen wij een behandelplan en de behandeldoelen op. Uiteraard wordt dit plan en de diagnose uitgebreid met u besproken. Wanneer u dat wilt, wordt uw (huis)arts op de hoogte gesteld van de diagnose en het behandelplan.

Wat neemt u mee naar het onderzoek?

  • Een geldig legitimatiebewijs (rijbewijs, paspoort of identiteitskaart). Voeten op Texel is verplicht om hierom te vragen.onderzoek_legitimatiebewijs.jpg
  • De schoenen die u regelmatig draagt. Deze zullen worden onderzocht. Wanneer u werkschoenen draagt, neemt u deze bij voorkeur ook mee.
  • De eventuele verwijzing van uw huisarts of specialist. Een verwijzing is wettelijk verplicht. Indien u op eigen initiatief naar Voeten op Texel komt, voeren wij een korte DTP-screening (directe toegankelijkheid podotherapie) uit. Hierdoor vervalt de verwijsbrief plicht.