Algemene voetbehandeling

De voeten zijn een ontzettend belangrijk deel van het lichaam. Staat u er wel eens bij stil wat uw voeten allemaal voor u doen? Verdienen ze niet wat meer aandacht? Zelf maakt u al een hoop verschil door goede kousen en passende schoenen te dragen. Voor een optimale verzorging van de voeten brengt u af en toe een bezoek aan een pedicure. Voeten op Texel is onder andere gespecialiseerd in de behandeling van de voeten van diabetespatiënten en mensen met reuma.

pedicure_algemene-voetbehandeling.jpg

Een behandeling bij Voeten op Texel begint met een zorgvuldige analyse van de voet en de eventuele klachten. Handig is dat wij pedicure en podotherapie onder één dak aanbieden. Wanneer wij problemen constateren die buiten de behandelingsmogelijkheden van de pedicure liggen, hoeft u niet naar een andere behandelaar maar kunt u in dezelfde praktijk voor een podotherapeutische behandeling terecht.

Risicogroepen

Het hebben van voetproblemen hangt af van verschillende factoren. Sommige mensen vallen in een zogeheten risicogroep. Het hebben van bijvoorbeeld diabetesreuma of spasme vormt een risicogroep voor voetproblemen. Ook oudere mensen, mensen met de ziekte van Parkinson, personen die vanwege hun beroep veel van hun voeten eisen en sporters, doen er goed aan om gebruik te maken van deskundige voetverzorging.