Voetverzorging tijdens het coronavirus - TIPS

We begrijpen dat het zelf verzorgen van uw voeten steeds lastiger voor u wordt omdat uw nagels langer worden en het eelt dikker wordt. Daar mogen we u nu niet mee helpen. Wat we wel kunnen doen is u tips geven voor het knippen of vijlen van de nagels. Ook geven we u uitleg hoe u het beste het eelt kunt verzorgen zodat u er zo min mogelijk last van heeft.

Knippen
Het knippen van de nagels gaat makkelijker net na het douchen. Dit maakt de nagels zachter en makkelijker te knippen. Teennagels zijn vaak dikker en harder dan vingernagels, zeker aan de grote teen. Droog uw voeten goed af, ook tussen de tenen, nadat ze gewassen zijn. U kunt de nagels knippen terwijl ze nat zijn, maar u heeft meer controle over het knippen als de huid en de nagels droog zijn.
U kunt een nagelknipper gebruiken of een nagelschaartje. De keus is vooral een kwestie van voorkeur. Let er wel op dat de knippers schoon zijn, en dat u niet gedwongen wordt om de nagel ronder te knippen dan dat u zou willen door de vorm van de knipper.  Let er hierbij op dat de zijkanten van de nagel niet korter worden dan dat de nagelwal is, dan ontstaat er een grotere kan op het ingroeien van de nagel. Door de nagels rechter te knippen voorkomt u dit.
Teennagels zijn wat dikker dan vingernagels, dus zorg ervoor dat je nagelknipper niet te klein is.

Vijlen
Het knippen van de nagels kan haakjes veroorzaken. Nagels met haakjes kunnen blijven haken in kleren, sokken en panty’s. Als de nagels ergens aan blijven haken kunnen ze scheuren of breken. Wacht tot de nagels droog zijn. Natte nagels vijlen resulteert in rafelige, ruwe nagels en kan ervoor zorgen dat de nagels splijten en breken.
Gebruik een nagelvijl om de nagels vorm te geven en ervoor te zorgen dat ze glad zijn. Vijl altijd voorzichtig, in een lange beweging van de zijkant naar het midden van de nagel. Gebruik de ruwere, vormende kant eerst als u meer nagel wilt weghalen. Gebruik daarna de fijnere kant om de vorm van de nagels vloeiender te maken.

Puimsteen
Puimsteen is ideaal voor het verwijderen van (harde) overtollige huid (eelt) op de voeten, handen en knieën. Puimsteen is een poreus natuurproduct, een vulkanisch gesteente welke door de grote hoeveelheid kleine holtes zeer licht aanvoelt.
Puimsteen zorgt in de eerste plaats voor een schurende en peeling-werking van de huid, hetgeen al sinds de oudheid bekend is. Gebruik dan de puimsteen op de natte huid om de huid mild te scrubben en breng na het drogen een voetcrème aan.

PAS OP!
Het is verleidelijk om een voetenbad te nemen. Doe dit niet. Een voetenbad verweekt de huid en kan in sommige gevallen leiden tot infecties. Een goed alternatief en oppepper van de voeten is het scrubben van de voeten, afspoelen onder de douche en dan lekker insmeren met een voetcrème.

Actie
Voeten op Texel heeft een tasje voor u samengesteld met daarin Hypogeen voetcrème, puimsteen en een vijl. Zo heeft u alles om zelf tijdelijk uit de voeten te kunnen.