De praktijk tijdens corona

Hoewel we genoodzaakt zijn om de praktijk te sluiten, mogen we wel spoedbehandelingen uitvoeren. Deze afspraak kan alleen doorgaan als u geen (milde) verkoudheid of andere gezondheidsklachten heeft. Wij houden hierbij de richtlijnen van de RIVM aan, voor uw en onze veiligheid. U kunt contact met ons opnemen als u aan een van deze punten voldoet. We bespreken uw aanvraag en bekijken dan of wij u wel mogen behandelen aan de hand van de richtlijnen.


Vanuit de richtlijnen voor voetbehandeling mogen wij alleen mensen behandelen die aan minimaal een van de onderstaande punten voldoet:

  • Voor patiënten die in cruciale beroepen werken met pijn- en voetklachten, die anders niet kunnen doorwerken.
  • Voor patiënten met ingroeiende of ingegroeide nagels.
  • Voor patiënten met diabetes die medisch noodzakelijke zorg nodig hebben, om drukplekken en wonden te voorkomen en te behandelen.
  • Voor patiënten met een chronische aandoening, om drukplekken en wonden te voorkomen en te behandelen.


Videoconsult
Zijn uw huidige zolen of slippers aan vervanging toe of heeft u podotherapeutisch advies en/of behandeling nodig? Als u wilt overleggen dan is er ook de mogelijkheid om een videoconsult te houden. Hierbij kunt u gewoon thuisblijven. Met een paar eenvoudige stappen kunnen wij voor u aan de slag. Het is in veel gevallen een zeer goed alternatief voor een fysiek consult.

Het videoconsult kan ook ingezet worden voor de controle van de diabetische voet. Hiervoor kunt u zelf een afspraak maken, maar Voeten op Texel kan ook contact met u opnemen.

Hygiëne toeslag
De overkoepelende organen van de podotherapeuten en pedicures hebben een Covid-19 richtlijn opgesteld die wij binnen Voeten op Texel hebben uitgewerkt om uw en onze veiligheid te kunnen waarborgen. De kosten voor de maatregelen hebben we niet mee kunnen nemen in het huidige tarief. We zijn dan ook genoodzaakt om een tegemoetkoming in deze kosten door te berekenen van 10 euro.
Uiteraard houden alle medewerkers van Voeten op Texel zich aan de gedragsregels van de anderhalvemetersamenleving. In de praktijk zijn noodzakelijke maatregelen getroffen, zoals het plaatsen van perspex schermen en er zijn extra beschermingsmaterialen aangeschaft. Hierbij kunt u denken aan wegwerp-haarnetjes en wegwerp-overschorten. Daarnaast zijn we genoodzaakt om na elke cliënt 15 min in te plannen voor schoonmaak en desinfectie van de behandelruimte. Door deze richtlijnen toe te passen voorkomen we dat er meerdere mensen in de wachtkamer plaats hoeven nemen.