Medisch pedicure voor gezonde voeten

Ook als je geen diabetes, reuma of andere medische klachten hebt, is het belangrijk om je voeten gezond te houden. En dat gaat niet alleen over de uiterlijke verzorging. Voeten op Texel zorgt ervoor dat jouw voeten gezond blijven én er fris en verzorgd uitzien. 

In ons voetencentrum op Texel bieden wij cosmetische en medische pedicurediensten aan. Eigenlijk zijn dat twee verschillende beroepen. Na het afronden van de basisopleiding tot pedicure, die meer is gericht op de cosmetische verzorging van je voeten, heeft een medisch pedicure een intensieve vervolgopleiding gedaan. De pedicure helpt mensen met alledaagse voetproblemen, zoals likdoorns en/of overtollig eelt, verdikte nagels, kloven en zweetvoeten. Een medisch pedicure is ook bevoegd om risicovoeten te behandelen, als gevolg van ziektes als reuma diabetes mellitus, kanker, dementie en Parkinson. 

Daarnaast kun je bij Voeten op Texel ook terecht voor sportpedicure-behandelingen.

En zijn je klachten niet te behandelen door de medisch pedicure, dan kunnen we onze podotherapeut inschakelen. Deze ‘voetendokter’ is gespecialiseerd in klachten die te maken hebben met de voeten.

Hulpmiddelen

Een medisch pedicure richt zich niet alleen op de medische kant (pijnvermindering en bestrijding van ernstige voetproblemen), maar beschikt ook over technieken en hulpmiddelen om je voetproblemen aan te pakken. Dat kunnen zijn:

  • Het plaatsen van nagelbeugels
  • Ortheses maken
  • Nagelreparaties 
  • Nagelprotheses
  • Druk verdelende technieken

Overigens kan de podotherapeut deze hulpmiddelen ook inzetten bij de behandeling van je voetproblemen.

Image

Kwaliteitsregister

Onze medisch pedicure staat geregistreerd in het Kwaliteits Register Pedicure (ProCert) en is aangesloten bij brancheorganisatie ProVoet. 

Image

Waarom de pedicure je gezondheid verbetert

Image

Minder kans op infecties

Image

Houdt de huid soepel

Image

Geeft verlichting van klachten

Vergoedingen

Binnen de meeste aanvullende verzekeringen wordt podotherapie (gedeeltelijk) vergoed. Een verwijzing van de huisarts is niet meer nodig. Sommige verzekeraars hanteren een totaalbedrag voor voetzorg. Dat betekent dat zowel de consulten als de hulpmiddelen, zoals zolen, ortheses en nagelbeugels, uit dat budget worden vergoed. Bij andere maatschappijen kunnen dat gescheiden budgetten zijn. 

Wil je weten wat de vergoedingen zijn van jouw ziektekostenverzekeraar? Kijk dan in het Vergoedingenoverzicht Podotherapie 2022 van de Nederlandse Vereniging Van Podotherapeuten (NVVP)

Klant aan het woord

Mw Aad te Den Burg
Het verbaasde mij hoe snel ik wende aan de zolen. Ik loop een stuk prettiger! Mw Aad te Den Burg
Image

Tip van Nicollette

Verkeerde schoeisel kan tot vervelende klachten leiden. Ik vertel je graag waar je op moet letten als je nieuwe schoenen koopt.’

Afspraak maken?

Maandag tot en met donderdag geopend tussen 8.00 en 17.00 uur. Telefonisch bereikbaar van 10.00 uur tot 17.00 uur.  Heb je vragen vooraf? Bel of mail ons gerust.

Image

Voeten op Texel

Zanddijk 8

1795 KC  De Cocksdorp