E-consult via FaceTalk

Wat is FaceTalk?

FaceTalk is een online spreekkamer waar behandelaars veilig kunnen beeldbellen met patiënten, cliënten en andere zorgverleners. Zorg op afstand komt dichtbij dankzij beeldbellen via FaceTalk. Patiënten en cliënten hoeven geen lange afstanden meer af te leggen om vervolgens na een consult van tien minuten weer naar huis te gaan.

Hoe werkt FaceTalk?

De assistent of behandelaar verzendt een e-mail uitnodiging aan u met gegevens van de afspraak. U downloadt de FaceTalk app voordat het videogesprek plaatsvindt. Op het moment van de afspraak gaat u naar de e-mail uitnodiging en klikt vervolgens op ‘digitale wachtkamer’. Zodra de behandelaar het videogesprek start en ontvangt u een melding in de digitale wachtkamer en accepteert de melding waarna het videogesprek automatisch in de FaceTalk app wordt geopend.

Wilt u zien hoe u de app downloadt en hoe een videoconsult werkt met FaceTalk

FaceTalk vanaf uw tablet & smartphone

Installeer vooraf de gratis FaceTalk app op uw Android of iOS  device. Voor een videogesprek is een goede internetverbinding nodig. In de FaceTalk app test u van tevoren of de videoverbinding, de microfoon en de camera goed werken. Wanneer u dit heeft getest gaat u naar de e-mail uitnodiging om zo in de wachtkamer te wachten totdat de behandelaar het videogesprek start.

Derde persoon

Wilt u een familielid of mantelzorger betrekken bij een video-afspraak? Zij kunnen ook deelnemen met hun eigen tablet of smartphone. Alle deelnemers zijn in beeld en kunnen meedoen met het videogesprek. Geef het e-mailadres van deze persoon door aan de assistent of behandelaar, zodat er een e-mail met een link naar de online wachtkamer verzonden kan worden.

FaceTalk helpdesk

Hulp nodig of vragen over het gebruik van FaceTalk? Neem per-email of telefonisch contact op met de FaceTalk helpdesk. Elke werkdag telefonisch voor FaceTalk gebruikers bereikbaar tussen 8.30 uur en 18.00 uur.

info@facetalk.nl / 088 - 205 07 50

Heeft u vragen over de gemaakte afspraak? Neem dan contact op met Voeten op Texel en stel uw vraag aan de assistente.